اخبار جامع تخصصی معماری

خبرهای تخصصی معماری را در این وبلاگ جستجو کنید.

فاصله خرپا در سقف شیبدار

فاصله خرپا در سقف شیبدار پیش از توصیح درباره ی فاصله مناسب خرپا در سقف شیبدار خرپا را معرفی می کنیم. خرپا فقط در سقف های شیب دار استفاده نمی شود. اما خرپا چیست؟ خرپا خرپا یک سازه میباشد که از واحد های مثلثی شکل که از به هم متصل شدن اجزای بلند و باریک …

منبع این مقاله در سایت رایکا بام در مورد فاصله خرپا در سقف شیبدار توضیح داده شده است جهت اطلاعات بیشتر به وب سایت رایکا بام مراجعه نمایید

فاصله خرپا در سقف شیبدار https://raykabam.ir/articel/faseleye-kharpa-dar-saghfe-shib-dar/ https://raykabam.ir/articel/faseleye-kharpa-dar-saghfe-shib-dar/#respond sara sara Wed, 24 Nov 2021 13:28:06 0000 مقالات خرپا در سقف شیب دار خرپا در سقف شیبدار خرپا در شیروای رایکا بام ساخت سقف شیب دار فاصله خرپا در سقف شیبدار https://raykabam.ir/?p=914

فاصله خرپا در سقف شیبدار پیش از توصیح درباره ی فاصله مناسب خرپا در سقف شیبدار خرپا را معرفی می کنیم. خرپا فقط در سقف های شیب دار استفاده نمی شود. اما خرپا چیست؟ خرپا خرپا یک سازه میباشد که از واحد های مثلثی شکل که از به هم متصل شدن اجزای بلند و باریک …

منبع این مقاله در سایت رایکا بام در مورد فاصله خرپا در سقف شیبدار توضیح داده شده است جهت اطلاعات بیشتر به وب سایت رایکا بام مراجعه نمایید

فاصله خرپا در سقف شیبدار

پیش از توصیح درباره ی فاصله مناسب خرپا در سقف شیبدار خرپا را معرفی می کنیم. خرپا فقط در سقف های شیب دار استفاده نمی شود. اما خرپا چیست؟

خرپا

خرپا یک سازه میباشد که از واحد های مثلثی شکل که از به هم متصل شدن اجزای بلند و باریک ساخته شده اند. اعضای خرپا تحمل نیروی فشاری و کششی را خواهند داشت.

یکی از سازه های باربر خرپا ها هستند. که همچنین سازه خمشی هم عمل میکند . در سقف ها پلها سازه های هوا فضا مورد استفاده قرار میگیرد. خرپا در واقع از مجموعه ای به وجود می اید که همگی در یک صفحه باشند . و از به هم پیوستن انها یک شبکه مثلثی به وجود بیاید.

خرپا

انواع خرپا

 خرپاها به سه دسته تقسیم بندی میشوند.

خرپا ساده .خرپامرکب.خرپا مبهم و پیچیده.

خرپا ساده:

از بهم پیوستن سه عضو در انتهای یک دیگر و تشکیل دادن مثلث، خرپا ساده به وجود امده است.توسعه خرپا هنگامی صورت میگیرد که دو عضو و یک گره اضافه شود.از به هم پیوستن اعضا جدید در گره جدیدو انتهای ان ها به گره های موجود میپیوندد.

خرپای مرکب:

این خرپا از ترکیب شدن چند خرپای ساده به وجود می اید.

خرپای پیچیده و مبهم:

به خرپایی که شرایط خرپا های ساده و مرکب را نداشته باشد خرپای مبهم میگویند.

مهار بندی خرپا

اعضای خرپا تحمل خمشی را ندارند و استقامت اعضا در صفحه خرپا توسط گره ها تامین خواهد شد.پس میتوان اعضای خرپا را با پروفیل های نازک ساخت که این کار باعث به وجود امدن پایداری ارتجاعی میباشد. از مهاربند هم برای استقامت خرپا هم از مهر بند استفاده خواهند کرد.

اتصالات خرپا

پس از مشخص کردن برشگاه اعضااخرین مرحله طراحی اتصلات خرپا در طراحی کردن خرپا میباشد. اعضا خرپا به وسیله پیچ و مهره یا جوش یا پرچ به یک دیگر وصل میشوند.براساس احتیاجات یک پروژه میتواند اتصال خرپاهای داخلی به شکل سفت و سخت .نیمه سفت و سخت.و یا لولا طراحی شود.

 

اتصالات خرپا

خرپای شیروانی

از رایجترین انواع خرپاها ،خرپای شیروانی میباشد . که دارای مشخصات مختلفی میباشد.یکی از ویژگی های خرپای شیروانی این است که برای ان وتر بزرگتری انتخاب میکنند. این کار برای اسان تر شدن زهکشی اب باران تمیز کردن گرد و غبار و جلوگیری از جمع شدن برف خواهد بود. این نوع خرپاها در میان دهانه خودارتفاع بیشتری را دارند.

مهم ترین کاربرد خرپا چیست

از خرپا برای طول دهانه مشابه با جان تیر اهن استفاده میکنندحتی به این خرپاهای تیرهای خالی مشبک هم میگویند.

اجرای خرپا

معایب خرپا

خرپا از نظر طراحی که برای اجرای ان انجام میدهند بزرگ است . فضای بیشتری را میخواهد. هزینه نگه داشتن و تعمیر ان بسیار زیاد است و به ساختمان وزن زیادی را خواهد داد.

اجرا خرپا

خرپای سقف شیروانی یک سازه ای است که از چوب یا فلز ساخته شده است. که میتواند بار سقف را تحمل کند. این سازه معمولا به شکل مثلث ساخته خواهد شد.از مهمترین مرحله های اجرا سقف شیروانی اجرای خرپا میباشد . باید جوری ساخته شود که استقامت سازه ها را تامین کند.

انواع خرپای سقف شیروانی

 خرپا به صورت تک شیب ، دوشیب ، چهار شیب و … با در نظر گرفتن  طراحی سقف ساخته و اجرا می شود. خرپای تک شیب به صورت یک مثلث قائم الزاویه دیده می شود. شیب آن به یک سمت است و آب را به پایین هدایت می کند. اجرای خرپای دو شیب غالبا به صورت مثلث متساوی الاضلاع یا متساوی الساقین است . نسبت به نوع تک شیب ارتفاع کمتری را خواهد داشت . قاعده این خرپا بر روی ستون ها نصب می شود. آب روی سقف از دو طرف به  پایین خواهد رفت.

نحوه اجرای خرپا

ابتدا برای اجرای خرپا سقف شیروانی ، بلندترین دهانه سقف ایجاد شود و سپس اعضای فرعی به عضو اصلی وصل شوند و موباعث به وجود امدن  خرپا می شوند. برایاجرای خرپا سقف شیروانی غالبا از پروفیل ۴۰×۶۰ یا ۸۰×۴۰ استفاده خواهند کرد.فاصله این پروفیل های فرعی از هم وابسته به طول پروفیل ها، میزان نیروی وارد به سقف و نیز نوع پوشش سقف شیروانی می باشد. نکته ای مهم که در این جا مهم میباشد این است که شیب سقف است که هنگام متصل شدن اعضای خرپا باید به ان دقت کرد.

همان طور که میدانیم ، اجرای خرپا سقف شیروانی به دو صورت چوبی و فلزی است .از جمله مزیت های خرپای فلزی در برابر نوع چوبی، قدرت، دوام، ایمنی و انعطاف پذیری بالای آن می باشد. همچنین این نوع خرپا هزینه بیشتری هم دارد. به علت حفظ دوام خرپای فلزی و جلوگیری از زنگ زدگی آن، این نوع خرپاها باید برای حفظ نمودن ان قبل از نصب حتما خرپا را رنگ کرد. فلزب تحمل گرمای چوب را نخواهد داشت .و در دماهای بسیار بالا ممکن است به سقف اسیب برسد.

منبع این مقاله در سایت رایکا بام در مورد فاصله خرپا در سقف شیبدار توضیح داده شده است جهت اطلاعات بیشتر به وب سایت رایکا بام مراجعه نمایید

https://raykabam.ir/articel/faseleye-kharpa-dar-saghfe-shib-dar/feed/ 0

منبع :رایکابام
[ بازدید : 135 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ جمعه 5 آذر 1400 ] [ 22:04 ] [ Burton ]

[ ]

نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]